Een gymnasium?
Het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium is een zelfstandig gymnasium. Wat is nou het bijzondere van zo’n “echt gymnasium”? Op het gymnasium wordt lesgegeven op één niveau, en wel het hoogste niveau. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen een prettige schooltijd hebben, zich als persoon ontwikkelen en daarnaast proberen we hen te helpen goed te presteren. Dat stimuleren we door hen uit te dagen: om na te denken, om kennis te verwerven en een mening te vormen. Leerlingen die onze school binnenkomen als 12-jarige, soms 11-jarige, hebben veel talenten. Al onze leerlingen zijn intelligent en krijgen moeilijke kost te verstouwen. Maar wanneer zij zes jaar later onze school verlaten, hebben ze hun talent verder ontwikkeld: met een fikse intellectuele bagage en een brede kijk op het leven stromen ze soepel door naar een universiteit of een andere vervolgopleiding en hebben ze de basis gelegd om ver te komen.
EVEN TERUG IN DE TIJD
Het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium - kortweg het JvO - werd in 1376 gesticht als de Latijnse school . In de zestiende eeuw was er een leerling die Johan van Oldenbarnevelt heette en later een bekend staatsman werd.
Ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog zette hij zich in voor vrede met Spanje om van “Nederland” een sterk land te maken. Johan werd na een onrechtvaardig proces wegens verraad ter dood veroordeeld en in 1619 op 71-jarige leeftijd onthoofd.
De Latijnse school die hij rond 1559 bezocht, werd in de negentiende eeuw het Stedelijk Gymnasium. In 1933 is de school naar hem vernoemd: het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium.
Onderwijsvisie en -beleid
Waar staat het JvO eigenlijk voor? Om te beginnen: het JvO is een gymnasium, een plek voor leerlingen (met een havo/vwo- of vwo-advies) die nieuwsgierig zijn en er plezier in hebben dingen te weten te komen en te leren. Gymnasiasten zijn ook opgroeiende jongeren die een persoonlijke groei doormaken, aandacht nodig hebben en moeten leren omgaan met structuur en het nemen van verantwoordelijkheden. Wij begeleiden onze leerlingen om te leren, samen te werken, en zich te ontwikkelen in relatie tot anderen en de wereld.
Leerlingen die een handicap of om andere bijzondere omstandigheden maatwerk nodig hebben, ondersteunen we naar vermogen.
Daarbij hanteren wij vijf ambities die tevens onze toetsstenen zijn bij het ontwikkelen en evalueren van ons inhoudelijk aanbod:
- wij willen recht doen aan diversiteit op alle niveaus
- we geven de leerlingen zoveel mogelijk de verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces
- we geven onze leerlingen inhoudsrijke feedback op het leerproces
- we willen de maatschappelijke betrokkenheid en het actief burgerschap van onze leerlingen vergroten
- we stimuleren leer- en veerkracht, een integrale aanpak om welbevinden te ontwikkelen
Wij vinden het ook belangrijk behalve aan intellectuele vorming, aandacht te geven aan de sociale en creatieve ontwikkeling van onze leerlingen, ook buiten de reguliere lessen. Om die reden hebben we reizen, excursies, sportdagen, schooltoneel en theaterbezoek in het programma opgenomen. Daarnaast zijn er speciaal voor de eersteklassers de Ludi Meridiani, allerlei activiteiten op de vrijdagmiddag.
De begeleiding is erop gericht dat leerlingen zich in de zes jaar dat ze hier aanwezig zijn, optimaal ontplooien en hun diploma halen. Leerlingen, maar ook de medewerkers, worden daarom op hun talenten aangesproken. Aandacht en zorg voor ieders eigenheid, individuele kwaliteiten en problemen zijn voor ons vanzelfsprekend. We stimuleren leerlingen niet alleen om verantwoordelijkheid te dragen, maar ook om met een open, kritische blik naar de ons omringende wereld te kijken. Sociale vorming en samenwerking staan daarbij hoog in het vaandel. We werken in een sfeer van openheid en vertrouwen en verwachten dat ieder respect voor elkaar en onze omgeving heeft. Daarnaast hechten we aan een goede en ordelijke werksfeer.
Op het JvO staat het bevorderen van kansengelijkheid hoog op de agenda. Het JvO wil (nog meer) de school worden voor leerlingen die niet vanzelfsprekend de weg naar het gymnasium vinden. Een concreet voorbeeld daarvan is de zogenaamde Klimklas waarin leerlingen uit groep 8 van diverse basisscholen een reeks middagen onderwijs krijgen in met name taal om de kans dat zij een havo/vwo-advies krijgen, te vergroten.
Toelating op het JVO
Het toelatingscriterium is een vwo-advies of een havo/vwo-advies van de basisschool. Aanmelden kan digitaal in de aanmeldweek van 25 – 31 maart 2025. Voor de aanmelding moet het digitale aanmeldformulier van de website van het JvO gebruikt worden. Het onderwijskundig rapport moet voor 1 april via OSO door de basisschool aangeleverd worden aan het JvO.
Aanmeldingen van leerlingen die niet voldoen aan het hierboven genoemde toelatingscriterium worden niet in behandeling genomen.
In de gemeente Amersfoort hebben alle scholen afspraken gemaakt over het maximaal aantal leerlingen dat zij jaarlijks toelaten. Bij overschrijding van dit (jaarlijks op de site aangegeven) aantal, vindt loting plaats.
Onze toegevoegde waarde
Wat maakt het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium zo bijzonder? Waarom voelen onze leerlingen zich er thuis? Het JvO heeft een goed onderwijsaanbod, verzorgd door goede docenten. Er is aandacht voor de oudheid en voor cultuur, en er is versterkt talenonderwijs. Voor leerlingen die meer willen, zijn er de programma’s Novum en Olympos. Alle medewerkers van de school proberen eraan bij te dragen de leerlingen op te laten groeien tot jonge mensen die veerkrachtig en met een waardevol diploma de vervolgstappen na de middelbare school kunnen zetten.
Vanzelfsprekend krijgen leerlingen begeleiding en ondersteuning wanneer dat nodig is.
Burgerschap
Burgerschap is sterk in ontwikkeling. Op het JvO komen maatschappelijke thema's in veel vaklessen terug en zijn er veel projecten waarin leerlingen een actieve rol hebben in actuele thema's in de maatschappij, zoals armoede en duurzaamheid. Doorontwikkeling van burgerschap gebeurt aan de hand van onderstaande kernwaarden.
Het JvO wil een gymnasium zijn dat midden in de maatschappij staat. Daarom willen we dat de leerlingen kennis opdoen over, openstaan voor en kunnen omgaan met verschillen in culturele achtergrond, geaardheid, levensovertuiging en sociaal-maatschappelijke posities, binnen en buiten school. We willen de komende jaren werken naar een sociaal-maatschappelijke en actieve betrokkenheid van onze leerlingen: betrokkenheid bij wat actueel in de samenleving gebeurt, zowel nationaal als internationaal, en maatschappelijke bewustwording en actief burgerschap vormen hiervoor de basis. Wij willen dat onze leerlingen actief gaan participeren in hun omgeving: op school en daarbuiten, in de maatschappij als geheel.
Binnen de school willen wij dat onze leerlingen een actieve rol spelen in het (democratisch) vertegenwoordigen van hun eigen maar ook schoolbrede belangen. Wij willen dat onze leerlingen hun verantwoordelijkheid zien en nemen. Geen leerlingen die passief meegaan met wat er gebeurt of wat er wordt besloten, maar die actief reflecteren op wat er speelt binnen school, en handelen naar wat volgens hen anders of beter kan. Of het nou gaat om grotere beleidskwesties of om de dagelijkse praktijk. Wij willen dat onze leerlingen, met de juiste ondersteuning vanuit school, baas kunnen zijn over hun eigen leerontwikkeling.
Wij willen dat onze leerlingen hun kritische vermogen ontwikkelen, binnen en buiten de les, waarbij zij zorgvuldig kunnen beredeneren, beargumenteren en reflecteren. Het zijn vaardigheden die zij immers ook buiten school, in het dagelijkse leven, zullen moeten toepassen. Wij willen dat leerlingen deze vaardigheden kunnen toepassen in verschillende disciplines. Door het ontwikkelen van deze vaardigheden willen wij onze leerlingen een gereedschapskist meegeven om conflicten op een zorgvuldige manier op te lossen, door naar elkaar te luisteren en door inlevingsvermogen en empathie te tonen. Wij willen dat zij een sociaal leiderschap ontwikkelen waarbij zij weten te handelen vanuit de belangen van de mensen om hen heen.
Wij willen dat onze leerlingen kennis opdoen over verschillende aspecten van de democratie, waaronder haar sterktes en haar zwaktes, en over de samenleving in haar geheel. Leerlingen leren wat hun rol binnen de democratie is en wat hun mogelijkheden zijn om daarin te participeren. Onze leerlingen doen daarnaast kennis op van diversiteit in al haar facetten.
Buiten school willen wij dat leerlingen ervaren hoe het is om iets voor een ander te doen en zich door anderen laten verwonderen en inspireren, waarbij ze ook reflecteren op hun eigen positie en achtergrond. We willen dat onze leerlingen nieuwsgierig zijn en een open houding hebben naar anderen en actief een bijdrage leveren aan de maatschappij.
Taal- en rekenbeleid
Alle JvO-leerlingen worden in de eerste leerjaren enkele malen getest op de basisvaardigheden rekenen en taal. Naar aanleiding van de uitslagen kunnen de leerlingen indien nodig geholpen worden de basisvaardigheden te verbeteren.
Cultuur
Het belang dat wij hechten aan cultuur is natuurlijk terug te zien in onze lessentabel. Onze leerlingen krijgen in de eerste twee klassen beeldende vorming, muziek en theater.
Per jaarlaag worden meerdere culturele activiteiten georganiseerd: op school en op locatie. De data staan in de jaaragenda. Ouders en leerlingen worden vanzelfsprekend tijdig in kennis gesteld van het tijdstip, de wijze van vervoer en de begeleiding. Daarnaast wordt, gekoppeld aan een klassieke taal, klassieke culturele vorming (KCV) gegeven. De leerlingen worden bij KCV onder meer voorbereid op de klassieke reis in klas 5. Kunst-beeldende vorming en kunst-muziek mogen als examenvak worden gekozen.
Ook buiten het lesprogramma om is er een aantrekkelijk en levendig cultureel aanbod. Zo wordt er twee maal per jaar een avond georganiseerd waarop muziek ten uitvoer wordt gebracht door leerlingen. Een maal per jaar vindt de zogeheten MuProPo-avond plaats, waarop niet alleen van muziek, maar ook van proza en poëzie genoten kan worden. Allemaal vóór en dóór leerlingen. Aan het einde van het schooljaar wordt onder leiding van docenten een musical of toneelstuk opgevoerd door leerlingen uit verschillende leerjaren. Verder hebben wij een schoolkrant, de TOK, én een leerlingenvereniging, LEA, die jaarlijks een aantal feesten organiseert.
Excursies en sportdagen
Als er één onderdeel is waar iedereen goede herinneringen aan bewaart, dan is het de reisweek die jaarlijks plaats vindt in september. De eersteklassers gaan dan om met elkaar kennis te maken een paar dagen naar Rijssen, de derdeklassers naar de Ardennen. De vijfdeklassers gaan een week naar Italië of Griekenland om alle geuren en kleuren van de Oudheid op te snuiven. In de loop van het schooljaar brengen de leerlingen van de vierde klas met Frans in het pakket een kort bezoek aan Lille (F), de leerlingen met Duits in het pakket een bezoek aan Keulen (D). Daarnaast gaan leerlingen uit de eerste drie leerjaren in het voorjaar één dag met hun eigen klas op excursie. De bestemming kan variëren van historisch themapark Archeon tot een dierentuin. De vijfdeklassers gaan in mei op excursie naar Den Haag, waar Politiek het thema van de dag is.
Tot slot: elk schooljaar is er voor alle leerlingen een sportdag waarop ze zich kunnen uitleven in de meest uiteenlopende sporten.
Culturele, creatieve en sportieve activiteiten
Op het JvO wordt veel ruimte vrijgemaakt voor culturele, creatieve en sportieve activiteiten. De afgelopen schooljaren hebben de leerlingen zich vermaakt met onder meer sport, theater, schaken/dammen, legomasters, ‘wiskunst’, toren bouwen, Robotica, programmeren en yoga.
In de eerste periode van het schooljaar kunnen eersteklassers op vrijdagmiddag deelnemen aan de Ludi Meridiani.
In de eerste klas gaan de leerlingen tijdens de Archeodagen een archeologische ontdekkingstocht ondernemen.
In de tweede klassen staan de projectdagen in het teken van de klassieke oudheid. Met als thema ‘Viva(t) Roma!’ wordt duidelijk hoe het leven was in het Romeinse rijk met onder andere een excursie naar het Duitse Xanten, waar een groot archeologisch park ligt.
PLUSprogramma’s voor ambitieuze leerlingen
Hoewel het JvO onderwijs op niveau aanbiedt, zijn er nog veel leerlingen die meer willen en kunnen. Het JvO heeft daarom enkele interne plusprogramma’s ontwikkeld waarmee wordt ingespeeld op de behoefte aan extra uitdaging voor de ambitieuze en meer gemotiveerde leerlingen van de school:
- voor de onderbouw: JvO Novum
- voor de bovenbouw: JvO Olympos
JvO Novum
In klas 1 , 2 en 3 biedt het JvO een extra programma onder de naam ‘JvO Novum’. Als deelnemende leerling werk je een half jaar aan een zelf-opgezet project. Je kiest zelf het onderwerp en stelt daarna, samen met een begeleidende docent, leerdoelen op. Gedurende het Novumproject werk je zelfstandig op school aan het project en houd je voortgangsgesprekken met de begeleidende docent. Dit vindt plaats tijdens schooluren en je mag daarvoor per week 1 à 2 vaklessen inruilen om aan jouw Novumproject te werken. Het project is afgerond wanneer de leerdoelen door zowel de begeleidende docent als door jou zijn afgetekend. Tijdens een slotbijeenkomst presenteer je het eindproduct en ontvang je een certificaat voor je werkzaamheden.
JvO Olympos
In de bovenbouw biedt het JvO een extra programma onder de naam JvO Olympos. Het programma vindt plaats buiten de normale lessen om. Leerlingen volgen een samengesteld programma van vaste, verplichte activiteiten en een deelprogramma van keuzeactiviteiten. In het Olympos programma kunnen leerlingen tal van modules en masterclasses volgen op het JvO zelf en op universiteiten en deelnemen aan debattoernooien en Olympiades. Naast vakinhoudelijke uitdaging wordt er ook veel aandacht gegeven aan de eigen persoonlijke ontwikkeling. Leerlingen doen mee aan talentmiddagen en werken met een portfolio waarin ze zichtbaar maken wat ze geleerd hebben.
Deelnemers aan JvO Olympos die het complete programma hebben afgerond, ontvangen een testimonium. Het testimonium is een extra toevoeging bij het JvO diploma. Het testimonium kan door de leerling gebruikt worden om haar/zijn kansen te verhogen voor toelating tot honoursprogramma’s, University Colleges en bacheloropleidingen die selecteren voor toelating.
Plusprogramma’s en masterclasses op universiteiten
Het JvO heeft contacten met meerdere universiteiten.
U-Talent Academy
Het JvO participeert al lange tijd in de U-Talent Academie van de Universiteit Utrecht. Dat is een samenwerkingsverband tussen de universiteit en middelbare scholen uit de regio.
Leerlingen uit klas 1 t/m 5 kunnen meedoen aan diverse masterclasses op het gebied van taal en natuurwetenschappen. Vanwege de grote belangstelling voor deze masterclasses is het meestal nodig dat er selectie plaatsvindt: de school bepaalt wie er mee mogen doen op basis van motivatie en talent.
Enkele getalenteerde leerlingen uit klas 5 kunnen deelnemen aan de U-Talent Alfa Academie. Zij volgen dan een jaar lang maandelijks masterclasses in Utrecht op het gebied van taal, literatuur, cultuuruitingen en communicatie. Daarnaast volgen deze leerlingen ook verdiepende modules op het JvO.
Enkele getalenteerde leerlingen uit klas 5 en 6 kunnen deelnemen aan de U-Talent Academy bèta. Zij volgen dan twee jaar lang maandelijks een verdiepings- en verrijkingsprogramma op het gebied van de natuurwetenschappen. Daarnaast volgen deze leerlingen ook verdiepende modules op het JvO. Aan het einde van dit traject ontvangen de leerlingen een U-Talent Academy-getuigschrift. Voor dit intensieve programma brengt de school de extra kosten in rekening bij de ouders. Die kosten vallen onder de vrijwillige ouderbijdrage: leerlingen zullen niet op financiële gronden uitgesloten worden.
Masterclasses op diverse universiteiten
Op verschillende universiteiten (Utrecht, Leiden, Delft, Amsterdam, Eindhoven) kunnen leerlingen uit klas 5 en 6 verdiepende masterclasses volgen. Leerlingen kunnen een keuze maken uit een breed aanbod aan onderwerpen. Behalve reiskosten zijn er meestal geen extra kosten aan het volgen van de masterclasses verbonden.
Versterkt talenonderwijs Engels, Duits, Frans
Het versterken van de moderne vreemde talen is een van de speerpunten op het JvO. We bieden daarom de vakken Engels, Duits en Frans op een hoger niveau aan dan het “gewone” vwo-niveau. Alle lessen worden gegeven volgens het principe “doeltaal = voertaal”. Dit betekent dat zowel de docent als de leerlingen zoveel mogelijk de vreemde taal spreken tijdens de lessen.
Alle leerlingen in de klassen 1 t/m 5 volgen Cambridge Engels. De methode is ontwikkeld door de Universiteit van Cambridge en wordt wereldwijd gebruikt. In klas 5 kunnen de leerlingen ervoor kiezen om een extra talenexamen te doen op niveau Cambridge Advanced.
Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 die Frans volgen krijgen Frans volgens de methode DELF. In klas 4, 5 of 6 kunnen de leerlingen ervoor kiezen om een extra talenexamen te doen op niveau DELF B1 of B2.
Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 die Duits volgen krijgen Duits volgens de methode Goethe. In klas 4, 5 of 6 kunnen de leerlingen ervoor kiezen om een extra talenexamen te doen op niveau Goethe B2 of C1.
Het versterkte talenonderwijs is onderdeel van het reguliere onderwijsprogramma; er worden geen extra kosten doorberekend aan de ouders. Voor het afleggen van de extra talenexamens brengt de school de extra kosten in rekening bij de ouders. Die kosten vallen onder de vrijwillige ouderbijdrage: leerlingen zullen niet op financiële gronden uitgesloten worden.
Leerlingenclubs
Debatteren
Er is op het JvO een debatteam dat bestaat uit leerlingen uit klas 4, 5 en 6. Deze leerlingen melden zich aan voor het debatteam en uit deze aanmeldingen wordt een aantal leerlingen geselecteerd die meedoen aan het debatteam. Deze leerlingen krijgen een training van het Nederlands Debatinstituut waarin geleerd wordt hoe je zo overtuigend mogelijk debatteert. De leerlingen uit het debatteam doen mee aan verschillende landelijke wedstrijden zoals het NK debatteren, de sprekerswedstrijd in Leiden en Op weg naar het Lagerhuis. Het debatteam heeft de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen! Met ingang van dit jaar zal er ook een debatteam voor onderbouwleerlingen worden gestart. De leerlingen krijgen na de herfstvakantie een uitnodiging om zich aan te melden voor de selectie.
LEERLINGENVERENIGING LEA
Het LEA is de activiteitencommissie voor en door de leerlingen van de school. Het is opgericht op 14 februari 1914, onder de naam “Amersfoortse Gymnasiastenbond Litteris et Amicitiae”. Hiermee is het LEA de oudste aan school verbonden vereniging. Het doel van de vereniging is het scheppen van een nauwere band tussen de leerlingen. Destijds organiseerde het LEA speelavonden, sportdagen, muziekavonden, sinterklaasvieringen en nog meer activiteiten. Tegenwoordig houdt het LEA zich voornamelijk bezig met schoolfeesten. Elk jaar zijn er meerdere schoolfeesten. De evenementen zijn geheel alcoholvrij. Het bestuur van het LEA bestaat uit een groep leerlingen; daarnaast worden zij gesteund door twee begeleidende docenten.
Geschiedenisvereniging “Loupe”
Leerlingen kunnen zich aansluiten bij de geschiedenisvereniging “Loupe” die 3 á 4 keer per schooljaar excursies organiseert. Deze data staan vermeld in de jaaragenda.
Gender-Sexuality Alliance (GSA)
Op het JvO is een Gender-Sexuality Alliance (GSA) actief. Deze groep leerlingen probeert - in samenspraak met enkele docenten - de JvO-tijd zo prettig en veilig mogelijk te maken voor leerlingen van elke seksualiteit en gender. De GSA informeert vanuit verschillende invalshoeken op Paarse Vrijdag (tweede vrijdag van december) en geeft samen met het COC voorlichting over seksualiteit en gender aan alle leerlingen van klas 2.
Schooltheater
Voor de leerlingen is er ook een mogelijkheid zich bezig te houden met theater. Op de vrijdagmiddag komen de spelers bij elkaar om zich in allerlei speltechnieken te verdiepen, zich in te leven en een hecht ensemble te worden. Daarnaast houden leerlingen zich bezig met theatertechniek, de schoolband, het maken van een decorontwerp, grime, kostuums en dans. De climax van het schooltheater ligt aan het einde van het schooljaar: dan komen alle disciplines bij elkaar tijdens drukbezochte voorstellingen.
Het Paard van Johan
Het Paard van Johan is de schaakclub van het JvO. Iedere vrijdagmiddag wordt er met een groep mensen geschaakt en iedereen is welkom. We doen ook mee aan verschillende toernooien waaronder het schoolschaaktoernooi Amersfoort.
Helikon
Helikon is de kunstvereniging voor bovenbouwleerlingen en docenten die geïnteresseerd zijn in kunst. Samen bezoeken we concerten, voorstellingen en tentoonstellingen. Kunst geeft verdieping en herkenning, het doet iets met je en zet je aan het nadenken. Kunst gaat ergens over. En daarover praten we tijdens de voorbereiding of nabespreking.
Bestuur en bevoegd gezag
Het JvO maakt als categoriaal gymnasium deel uit van de Stichting Onderwijsgroep Amersfoort. De stichting bestaat uit 7 zelfstandige scholen. De scholen richten zich op verschillende doelgroepen en geven vorm aan een gedifferentieerd onderwijs- en begeleidingsaanbod. De schoolprofielen verschillen dan ook van elkaar. Deze differentiatie is een bewuste keuze.
De overeenkomsten zijn:
- het zijn openbare scholen
- alle scholen staan voor een hoge kwaliteit van onderwijs en begeleiding
- alle scholen hebben een veilig schoolklimaat
- zorg, aandacht en respect zijn begrippen die op alle scholen van toepassing zijn
- alle scholen zijn up-to-date ingericht en gebruiken moderne leer- en hulpmiddelen
- alle scholen hechten waarde aan goede contacten met ouders.
Onder de stichting vallen, behalve het JvO, de volgende scholen voor openbaar en speciaal voortgezet en primair onderwijs:
- Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg (havo, vwo)
- ‘t Atrium (vmbo-t, havo, vwo, tweetalig vwo)
- Amsfort College / vmbo Trivium College
- Pro 33 (praktijkonderwijs)
- Axia College (VSO)
- Vathorst College (vmbo-t, havo, vwo).
Het bestuur van de onderwijsgroep berust bij het college van bestuur, nl. mevrouw S. Efdé.
T: 033 - 470 10 08 | E: info@onderwijsgroepamersfoort.nl
Postadres: Postbus 1771, 3800 BT Amersfoort
INSPECTIE
De onderwijsinspectie heeft onder meer tot taak te controleren of de inrichting van het onderwijs in overeenstemming is met de overheidsvoorschriften. Voor informatie: Inspectie van het onderwijs, info@owinsp.nl.
Voor vragen over onderwijs: 0800-8051 (gratis).
KLACHTEN, ZORGEN EN MENINGSVERSCHILLEN
Klachten, zorgen en meningsverschillen worden bij voorkeur op school besproken en opgelost. Komt u er op school niet uit dan kunt u een klacht indienen bij het bestuur of contact opnemen met de externe vertrouwenspersoon. Mocht u niet tevreden zijn over de afhandeling van uw klacht dan zou u tot slot kunnen overwegen een klacht in te dienen bij de landelijke klachtencommissie.
De tekst van de klachtenregeling kunt u vinden op de site van de Onderwijsgroep Amersfoort https://www.onderwijsgroepamersfoort.nl onder het tabblad “contact”.
NAMEN EN ADRESSEN
Bevoegd gezag:
College van Bestuur van de Stichting Onderwijsgroep Amersfoort
Postbus 1771, 3800 BT Amersfoort
T: 033-4701008 | E: info@onderwijsgroepamersfoort.nl
EXTERNE VERTROUWENSPERSOON VOOR OUDERS EN LEERLINGEN
mevr. M. Smit | E: info@humanresults.nl
EXTERNE VERTROUWENSPERSOON VOOR PERSONEEL
Anya Wiersma | E: ijgenweizer@gmail.com
ONDERWIJSGESCHILLEN
Landelijke Klachtencommissie Onderwijs
Postbus 85191, 3508 AD Utrecht
T: 030-2809590 | E: info@onderwijsgeschillen.nl
CENTRAAL MELDPUNT VERTROUWENSINSPECTEURS
Voor klachten op het gebied van (seksueel) geweld, intimidatie, discriminerend gedrag, onverdraagzaamheid, radicalisering en dergelijke kunt u contact opnemen met de vertrouwenspersonen mevrouw De Groot en meneer De Kort. Als er klachten zijn over de afhandeling kunt u contact opnemen met het centraal meldpunt vertrouwensinspecteurs, T: 0900-1113111
Gymnasium Amersfoort JvO
Bereikbaarheid van de school
Het schoolgebouw staat in het Bergkwartier in Amersfoort op vijf minuten loopafstand van station Amersfoort Centraal.
Thorbeckeplein 1
3818 JL Amersfoort
033 461 39 44
info@jvo.nl
Als het e-mailadres van een medewerker niet bekend is, dan is bovenstaand e-mailadres geschikt met toevoeging voor welke collega het bericht bedoeld is.